O n z e  m i s s i e 

over mathil

Wanneer ouders aan het werk zijn is het belangrijk dat de opvang fijn en goed geregeld is. Dit ondervond ook Janita de Haan-Stegeman, oprichtster van Kinderopvang Mathil. Zelf werkte ze jarenlang in de zorg en moest dan ook steeds een plekje voor haar kinderen weten te vinden. Omdat ze ook in haar nabijheid zag dat steeds meer jonge ouders hier mee werden geconfronteerd, begon ze in april 2008 met een gastouderbureau. Omdat de vraag naar kinderopvang in Rouveen groot was, werd op 17 augustus 2009 ook een kinderdagverblijf met buitenschoolse opvang geopend in Rouveen. In Nieuwleusen deed zich hetzelfde voor. Daarom werden daar in mei 2010 de deuren geopend van een tweede kinderdagverblijf met buitenschoolse opvang. Vijf jaar later volgde ook in Staphorst een locatie. Mede door een overname van Gastouderbureau Dalfsen ontwikkelde het gastouderbureau zich ook door en is inmiddels actief in de wijde regio van Noord-West Overijssel.
Na nieuwbouw in Rouveen en verbouw van het pand in Staphorst beschikt Mathil anno 2020 in Rouveen, Nieuwleusen en Staphorst over uitstekende ruimten voor het bieden van professionele opvang. 

De naam Mathil komt voort uit de eerste letters van Malon, Thessa en Ilse. Dit zijn de 3 dochters van Janita en haar man Henry.
Mathil vindt het belangrijk om te werken vanuit een christelijke identiteit. Daaruit vormen zich normen en waarden die terug zijn te zien tijdens de opvang. Ieder kind is uniek en door God geschapen. Vanuit die gedachte wil Mathil er graag zijn voor de aan haar toevertrouwde kinderen. We zijn er voor elkaar, en daarom is ieder kind van harte welkom.

K I N D E R O P V A N G  M A T H I L  I N  B E E L D

EEN DAGJE MATHIL

Ben je ook benieuwd naar een dagje bij Mathil? Bekijk dan het filmpje, deze is opgenomen op onze locatie in Rouveen.

collega’s vertellen

Lyanne, Astrid en Suzan vertellen waarom zij hebben gekozen voor de kinderopvang. Wat houdt ze bezig? Waar krijgen zij energie van? En hoe is het om bij Mathil te werken? 

Lyanne & Mathil

Bij Mathil sinds: september 2018 

“Ik heb van kleins af aan altijd al met kinderen willen werken, dus de keuze om de kinderopvang in te gaan was snel gemaakt. Ik vind het heerlijk om met kinderen te spelen, ze te stimuleren bij hun ontwikkeling en ze iets te leren.

Kinderen leren niet alleen van ons, ik leer ook net zo goed van de kinderen. Elke dag is weer anders, elke dag is een verassing. De liefde en het vertrouwen, daar doe ik het voor, daarom werk ik bij Mathil.”

Astrid & Mathil

Bij Mathil sinds: januari 2016

“Wat mijn werk zo leuk maakt zijn de eerlijke, vrolijke kinderen. Ondanks dat de dagen een vast ritme hebben, is elke dag weer anders! Ik vind het heel mooi om te zien dat de kinderen je herkennen en op een gegeven moment vertrouwen. 

Daarnaast vind ik het bijzonder om de kinderen te zien groeien en ontwikkelen van baby tot een schoolgaand kind. Mooi om daar onderdeel van te mogen zijn .”

Suzan & Mathil

Bij Mathil sinds: maart 2018 

“Het vertrouwen dat je krijgt en het contact wat je hebt met de kinderen maken het voor mij zo leuk om hier te werken. Maar dat geldt ook voor het verzorgen van de kinderen en de geborgenheid die je ze geeft.

Ik vind het mooi om te zien hoe ieder kind zich ontwikkelt in zijn of haar tempo en om de kinderen die net dat extra zetje nodig zijn te helpen. Ik vind het belangrijk om normen en waarden mee te geven. Overleggen met ouders hoe we het kind kunnen helpen doe ik graag. Bij Mathil overleggen we ook veel en kunnen we altijd op elkaar rekenen. We zijn een fijn team.”