O n z e  m i s s i e 

over mathil

Wanneer ouders aan het werk zijn is het belangrijk dat de opvang fijn en goed geregeld is. Dit ondervond ook Janita de Haan-Stegeman, oprichtster van Kinderopvang Mathil. Zelf werkte ze jarenlang in de zorg en moest dan ook steeds een plekje voor haar kinderen weten te vinden. Omdat ze ook in haar nabijheid zag dat steeds meer jonge ouders hier mee werden geconfronteerd, begon ze in april 2008 met een gastouderbureau. Omdat de vraag naar kinderopvang in Rouveen groot was, werd op 17 augustus 2009 ook een kinderdagverblijf met buitenschoolse opvang geopend in Rouveen. In Nieuwleusen deed zich hetzelfde voor. Daarom werden daar in mei 2010 de deuren geopend van een tweede kinderdagverblijf met buitenschoolse opvang. Vijf jaar later volgde ook in Staphorst een locatie en begin 2024 is een locatie in Genemuiden geopend. Mede door een overname van Gastouderbureau Dalfsen ontwikkelde het gastouderbureau zich ook door en is inmiddels actief in de wijde regio van Noord-West Overijssel.
Na nieuwbouw in Rouveen en verbouw van het pand in Staphorst beschikt Mathil anno 2020 in Rouveen, Nieuwleusen en Staphorst over uitstekende ruimten voor het bieden van professionele opvang. 

De naam Mathil komt voort uit de eerste letters van Malon, Thessa en Ilse. Dit zijn de 3 dochters van Janita en haar man Henry.
Mathil vindt het belangrijk om te werken vanuit een christelijke identiteit. Daaruit vormen zich normen en waarden die terug zijn te zien tijdens de opvang. Ieder kind is uniek en door God geschapen. Vanuit die gedachte wil Mathil er graag zijn voor de aan haar toevertrouwde kinderen. We zijn er voor elkaar, en daarom is ieder kind van harte welkom.

collega’s vertellen

Diverse medewerkers vertellen waarom zij hebben gekozen voor de kinderopvang. Wat houdt ze bezig? Waar krijgen zij energie van? En hoe is het om bij Mathil te werken?

Neeltje

Bij Mathil sinds:  2023 

Het zingen van liedjes met of zonder muzikale begeleiding is ook iets wat veel gedaan wordt in de groepen.

 

 

 

Margriet & Mathil

Bij Mathi sinds: 2014

Mijn naam is Margriet Kooiker. Ik ben een rijk gezegende vrouw met een lieve man en 3 zonen. Sinds augustus 2014 werk ik bij Mathil. Ik werk met veel plezier bij Mathil. Er is geen dag hetzelfde! Wat maakt het werk nu zo leuk denk je? Tussen al die snottebellen en poepluiers. Het zijn de kinderen die het zo leuk maken. Ze geven je zoveel liefde. Een lieve lach, een dikke knuffel of zelfs een kusje. Fantastisch! Ik vind het heel belangrijk dat een kindje zich op zijn/haar gemak voelt bij ons op de groep.

Een dankjewel van de ouder te horen krijgen wanneer het kindje wordt opgehaald, doet mij altijd goed. Je weet dat je het kostbaarste bezit van iemand onder je hoede hebt en als het dan weer blij mee naar huis gaat dan weet je dat het goed was vandaag.

Melissa & Mathil

Bij Mathil sinds: 2012

De vrolijke gezichtjes van de kinderen die s ’ochtends binnenkomen, maakt dat je je dag meteen goed begint! Tel daarbij een leuk gelegen locatie en een heel fijn team om in te werken bij op en je hebt wat mij betreft een hele fijne werkplek.  

Naast dat ik al die jaren als pedagogisch medewerkster aan het werk ben, heb ik een aantal jaren geleden ook de functie ‘assistent leidinggevende’ er bij mogen krijgen. Voor mij is dit nét het extra stukje uitdaging wat het werken nog leuker maakt. Op dinsdag, donderdagmiddag en vrijdagochtend werk ik op de groep. Hierdoor krijg ik nog voldoende mee wat er speelt, blijf ik onder de kinderen en kan ik al deze informatie weer meenemen als ik donderdagochtend op kantoor werk in Rouveen.

Op kantoor zit ik namelijk dichtbij o.a. de planning, directie en pedagogisch beleidsmedewerksters en op die manier kan ik sneller actie ondernemen.  

Het allerleukst blijft natuurlijk het werken op de groep (in mijn geval met kinderen van 0 tot 2,5 jaar). Ik kan dan vooral enorm genieten van de kleine dingen zoals het geven van een fles, boekjes lezen of muziek maken samen. Echt die kleine één op één momentjes. Ik krijg er dan ook heel veel energie van als ik zie dat kinderen daar ook van genieten.