Vergoeding voor ouders die kinderopvangtoeslag krijgen

door | 23 april 2021

Vanwege het coronavirus waren de kinderopvang en buitenschoolse opvang opnieuw een periode gesloten. De overheid heeft ouders gevraagd tijdens de sluiting de kinderopvang door te betalen. Op deze manier kon de betaling van de kinderopvangtoeslag ook voortgezet worden. Het gedeelte bovenop de kinderopvangtoeslag wordt de eigen bijdrage genoemd. De overheid vergoedt van de eigen bijdrage het deel tot en met het maximumuurtarief. Omdat het uurtarief van Kinderopvang Mathil, gedurende de lockdown, niet hoger is dan het maximum uurtarief worden ouders volledig gecompenseerd. Mogelijke uitzondering hierop zijn uurtarieven van gastouders die hoger zijn dan het maximum uurtarief. Voor het gedeelte boven het maximum uurtarief ontvangen ouders dan geen vergoeding.

Uitbetaling in juni
Begin juni ontvangen ouders vanzelf een brief waarin staat hoeveel vergoeding wordt uitgekeerd. In juni wordt het geld overgemaakt.

Op de website van de Sociale Verzekeringsbank staat meer informatie, klik hier.

We helpen je graag!

Kun je niet vinden wat je zoekt of heb je misschien een vraag naar aanleiding van wat je leest? Neem dan contact met ons op, we helpen graag!