Opening nieuwe gebouw Rouveen

door | 24 oktober 2019

Afgelopen zaterdag hebben we officieel de deuren geopend van het nieuwe gebouw aan de Seringenhof 2 in Rouveen. Onder toeziend oog van veel belangstellenden werd de officiële opening verricht door MAlon, THessa en ILse. Dit zijn de dochters van eigenaren Henry en Janita de Haan en tevens naamgevers van het bedrijf én van het nieuwe gebouw.

Na het openingswoord van Henry en Janita, waarin zij onder andere de Gereformeerde Kerk bedankten voor de vele jaren van samenwerking, werd het woord gegeven aan wethouder Alwin Mussche. Hij sprak onder andere over de maatschappelijke functie van het gebouw. ‘’Waar andere voorzieningen het dorp helaas hebben verlaten staan we nu voor een gebouw waar Rouveen trots op mag zijn. Recent hebben De Buurtstee en Logopedisch Centrum Nouwels intrek genomen en op termijn gaat ook een deel van de bibliotheek van Rouveen gebruik maken van het gebouw. Kortom een uniek gebouw waar mensen van 0 tot 100 jaar terecht kunnen,” aldus de wethouder in zijn toespraak.

Voor Kinderopvang Mathil is het nieuwe pand een grote verbetering. De verschillende ruimten voldoen aan de nieuwste eisen en bieden uitstekend ruimte voor kinderdagverblijf (0 tot 4 jaar) en buitenschoolse opvang (4 tot 12 jaar). Tevens zijn op de verdieping de kantoren ten behoeve van de gastouderopvang, administratie en planning gevestigd.

Aansluitend op de officiële opening namen de bezoekers, onder het genot van een hapje en een drankje, een kijkje in het gebouw. Ook afgelopen zaterdag stonden de in grote getale aanwezige kinderen centraal bij de medewerkers van Mathil: de kinderen ontvingen bij een volle stempelkaart door deelname aan activiteiten een leuke en lekkere verassing.

Tevens waren veel regionale bedrijven aanwezig die een bijdrage mochten leveren aan de totstandkoming van het pand. Het Triangel-project waarin de gemeente Staphorst, Salverda, VechtHorst, Noorderboog en Kinderopvang Mathil participeerden is nu helemaal afgerond.

We helpen je graag!

Kun je niet vinden wat je zoekt of heb je misschien een vraag naar aanleiding van wat je leest? Neem dan contact met ons op, we helpen graag!